قبل از شروع باید یک نکته بسیار مهم را از خودتان بپرسید، قابل حمل بودن برای شما اهمیت دارد یا خیر؟ بیشترین تفاوت لپ تاپ با کامپیوتر رومیزی یا همان پی سی، قابل حمل بودن لپ تاپ است. در صورتی که یک سیستم دسکتاپ، یکجا به صورت ثابت قرار گرفته است و قابلیت جابجایی به صورت مداوم را ندارد. یقینا این فضای بالای اشغال شده توسط کیس های کامپیوتر نسبت به لپ تاپ، دلیلی دارد، دلیل آن نیز پردازش قوی تر نسبت به لپ تاپ است. اما رندر و بحث رندرینگ کمی اوضاع متفاوت است. برای خرید لپ تاپ رندرینگ باید اقدام کرد یا به سراغ خرید سیستم رندرینگ برویم؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا می بایست با رندر آشنا شویم و نرم افزارهای کار خود را تعیین کنید. چرا که نوع رندر شما با نوع سیستم انتخابی رابطه مستقیم دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
رندر چیست؟
مفهوم واژه رندر به طور کلی به معنی خروجی گرفتن از پروژه های گرافیکی است. اگر بخواهیم رندر را در نرم افزارهای سه بعدی تعریف کنیم به این شکل باید بیان کرد: “رندرینگ فرآیندی است که تصاویر دو بعدی و سه بعدی پس از اتمام کار، توسط موتورهای رندر گیری، خروجی گرفته می شود، میگویند.” رندر به چند بخش تقسیم می شود که در ادامه به طور خلاصه آنها را تعریف می کنیم:
پیش رندر Pre-Render: رندر نهایی تصاویر سه بعدی با موتورهای رندر گیری، زمانبر است. طراحان برای دیدن تصاویر قبل از رندر، یک رندر ساده و بدون افکت، از پروژه خود میگیرد که صرفا برای عیب یابی می باشد. به این نوع رندرها پیش رندر می گویند. پیش رندر، خود به چندین نوع دسته بندی می شود.
رندر در زمان واقعی Real-time: این نوع رندرها، بیشتر در ساخت بازی های مورد استفاده قرار میگیرند، جایی که قرار است تصاویر نهایی به صورت زنده و رندر شده مشاهده شود. در این نوع رندر طراح می بایست از سیستم بسیار قدرتمندی برخوردار باشد تا بتواند به صورت زنده، تصاویر به بهترین شکل در همان زمان کار، دیده شود.
رندر نهایی Render: همانگونه که از نامش مشخص است. در این حالت طراح، پس از انجام تمامی کارها مانند، طراحی مدل، بافت دهی (Texturing)، نورپردازی محیط (Lighting)، انیمیت، و تمام کارهایی که نیاز است را انجام داده باشد و قرار است از پروژه خود برای نمایش، خروجی بگیرد.
رندر به چه سخت افزاری نیاز دارد؟
در گذشته نه چندان دور، پردازنده مرکزی (CPU) مهمترین عامل برای رندر محسوب میشد و سرعت رندر به قدرت پردازشی CPU بستگی داشت. اما در چند سال اخیر، رقیب دیگری وارد میدان شد و به سرعت، محبوبیت بالایی را بدست آورد. و آن هم کسی نیست جز کارت گرافیک. تراشه گرافیکی به ویژه کارت های سری RTX شرکت انویدیا با داشتن هسته های کودا (CUDA) و داشتن هسته های Ray Tracing، سرعت تقریبا دو برابری را نسبت به پردازنده مرکزی، ارائه می دهد. به همین دلیل رندرگیری با کارت گرافیک، از پردازنده مرکزی پیشی گرفته و امروزه اغلب موتورهای رندر گیری، از کارت گرافیک برای رندر گیری پشتیبانی می کنند. اکنون از خود میپرسید که پس بهتر است با گرافیک فقط این کار انجام شود؟ نه لزوما; از دو منظر می توان به این موضوع نگاه کرد. استفاده از کارت گرافیک بجای CPU، قیمت تمام شده سیستم خریداری شده بالا خواهد برد، همچنین تمامی موتورها از کارت گرافیک برای رندر پشتیبانی نمی کنند. انجین هایی مانند Arnold، Corona و 3Delight بر اساس پردازنده مرکزی هستند (CPU Based). به همین دلیل پردازنده مرکزی برای رندرگیری اکثر مواقع در اولویت قرار دارد.
آیا لپ تاپ برای رندر مناسب است؟
بیشتر مواقع برای رندرهای حرفه ای و حجم بالا، از سیستم های دسکتاپ استفاده می شود. چرا که دما و سرعت قطعات دسکتاپی نسبت به مدل های لپ تاپی، بهترین عملکرد را برای بخش رندرینگ ارائه خواهند داد. پس اگر بیشتر کار شما به رندر مربوط است و برای انجام کار، جابجایی برای شما اهمیتی ندارد، یقینا پی سی عملکرد بهتر و همچنین قیمت مناسب تری را به شما ارائه خواهد داد. اما لپ تاپ ها نیز پیشرفت بسیار زیادی را شاهد هستند. تراشه های گرافیکی جدید مانند سری RTX 30 (سری لپ تاپی) و همچنین پردازنده های نسل 12 و 13 اینتل (به همراه پردازنده های AMD)، از قدرت پردازشی بسیار بالایی برخوردار هستند و می توانند، کار رندر را به شما ارائه دهند. اما تفاوت در لپ تاپ ها به افت عملکرد در دراز مدت نسبت به پی سی منجر می شود. لپ تاپ ها برای رندرینگ ساخته نشده اند اما اگر لپ تاپ با تراشه های قدرتمند انتخاب کنید میتوانید به عنوان یک سیستم برای رندر از آنها استفاده کنید. به هر حال در جواب عنوان این مقاله باید گفت، در یک بودجه برابر، پی سی (سیستم دسکتاپ) از قدرت و عملکرد بهتری نسبت به لپ تاپ برخوردار است. اما لپ تاپ ها با امکاناتی مانند قابلیت حمل آسان، می توانند گزینه ای جذاب برای افرادی باشد که مدام در حال جابجایی هستند.
اگر قصد خرید لپ تاپ رندرینگ را در سر دارد می بایست به فکر دمای لپ تاپ سرعت پایینتر آن باشید. پیشنهاد ما خرید سیستم رندرینگ به صورت کیس یا همان دسکتاپی می باشد. در پایان اگر هرگونه سوالی در مورد خرید لپ تاپ گیمینگ یا رندرینگ، و همچنین قیمت سیستم رندرینگ دارید، می توانید با تماس به متخصصین ما در پی سی کالا نسبت به خرید لپ تاپ یا سیستم، با بودجه ای که در اختیار دارید اقدام کنید. یا با مراجعه به فروشگاه پی سی کالا از سیستم های آماده اسمبل شده حرفه ای برای کار رندرینگ، انتخاب راحت تری داشته باشید.